Voedselallergie bij honden - waardoor ontstaat het?
20 maart 2024 

Voedselallergie bij honden - waardoor ontstaat het?

Voedselallergie bij honden - waardoor ontstaat het?


Als je hond last heeft van voedselallergieën, betekent dit dat hij bepaalde bestanddelen van zijn voeding niet verdraagt en regelmatig allergische reacties ervaart na het eten ervan. 

De symptomen van voedselallergie bij honden zijn divers en kunnen aanzienlijk bijdragen aan een verminderde levenskwaliteit. De meest voorkomende symptomen zijn huidproblemen, jeuk en diarree en constant verharen.

Als huisdiereigenaar is het belangrijk om te weten hoe u voedselallergieën bij uw hond kunt herkennen en welke stappen u kunt nemen om uw gevoelige viervoeter te helpen. 


Belangrijke feiten over voedselallergieën bij honden:

- Bijna de helft van de honden verdraagt hun voeding niet goed of vertoont allergische reacties.

- Voedselallergieën kunnen zowel spijsverteringsproblemen als huid- en vachtproblemen veroorzaken.

- Er zijn drie hoofdgroepen die allergische reacties kunnen veroorzaken: tarwegranen, rundvlees en kunstmatige  ingrediënten.


Voedingsallergieën zijn wijdverspreid bij honden. Naar schatting kan bijna de helft van alle honden geen specifieke bestanddelen van hun voeding verdragen, of vertonen ze overgevoelige of soms zelfs allergische reacties op deze bestanddelen. Inmiddels is bewezen dat voornamelijk goedkope voedingen of voedingen met veel vulmiddelen ( junkfood) bijdragen aan deze reacties.  Deze bevatten namelijk vaak alle drie de hoofd veroorzakers van allergie: tarwegraan, rundvlees en kunstmatige ingrediënten.

 

Voedselallergieën bij honden zijn tegenwoordig wijdverspreid en treffen talloze dieren en hun eigenaren. Dit komt deels door gebrekkige wetgeving omtrent gezonde dierenvoeding, waarbij fabrikanten niet verplicht zijn om alle ingrediënten op het etiket te vermelden. Hierdoor hebben ze vrij spel om minder zuivere grondstoffen toe te voegen, wat het probleem alleen maar verergert.


Daarom gebruiken wij bij Lime Tree Brox | goedehondenbrokken.nl alleen maar zuivere ingrediënten die niet of nauwelijks voedingsintolleranties kunnen uitlokken.  Gewoon een goede hondenbrok, zonder poespas. Zodat je weet wat je geeft ook goed en eerlijk is.

Klik hier voor meer informatie over onze goede hondenbrokken!

Over de schrijver
Reactie plaatsen