Onze brokken zijn koud geperst. Dat betekend dat onze hoogwaardige ingrediënten niet onnodig hoog verhit worden waardoor de waardevolle voedingsstoffen hun kracht zouden verliezen. Ook zijn geperste brokken geconcentreerde brokken aangezien alle voedingsstoffen bij elkaar worden geperst en er geen lucht bij wordt geperst wat bij krokante brokken wel het geval is.
Hierdoor is de voedingswaarde per brok groter, en heb je minder volume in de maag.
Geperste brokken vallen in de maag helemaal uit elkaar waardoor we de maag / spijsvertering van jouw hond minder belasten. Vooral bij grote / actieve honden kan dit een positief effect hebben op het voorkomen van een maagtorsie. ( link maagtorsie)
Dat kan kloppen. Na verloop van tijd ontstaat er wat meer gruis in de zak. Dit heeft te maken met de bewegingen van de brokken wanneer er brokken uit de verpakkingen gehaald worden. Ze schuren als het ware een beetje langs elkaar waardoor er kleine korreltjes afvallen.
Wanneer dit vaak gebeurd zie je gruis onderin liggen. We zouden dit kunnen voorkomen door een stof aan de brokken toe te voegen die ervoor zorgt dat de brokken extra hard worden. Maar wij hebben er voor gekozen om dit niet te doen aangezien deze stof niets voor de gezondheid van jouw hond doet. Tip: maak er een lekkere slobbermaaltijd van! Gruis in de voerbak, beetje lauw water erover heen en smullen maar!
Ja dat kan wel! Lime Tree Brox bevat veel vlees en veel plantaardige vezels waardoor er een groter verzadigingsgevoel optreedt. Vooral Havermout zorgt ervoor dat het honger gevoel wat langer uitblijft. Er is echter wel een uitzondering en dat zijn pups. Onthoud dat pups ALTIJD willen eten! Vanuit het nest is vaak vechten om eten en halen wat je halen kan. Dat zit nog in hun systeem. Het beste kun je kijken naar de groei en het gewicht van de hond. Groeit goed? Ontlasting goed? Dan is de hoeveelheid voeding ook goed en laat je niet verleiden om steeds meer te geven want ze willen gewoon blijven eten.
Je mag je hond in één keer overzetten op Lime Tree Brox. Aangezien de vertering van een krokante brok anders is als een geperste brok, is het beter deze twee soorten niet met elkaar te mengen. Bij de overstap naar een geperste brok , kan er een kleine reactie komen in de vorm van diarree of rommelen van de maag. Maar met enkele dagen zal dit over moeten zijn.
Wanneer je hond gewend is aan een geperste brok, mag je deze mengen met de brokken van Lime Tree Brox. Elke dag wat meer Lime Tree Brox aan de oude voeding toevoegen, en binnen een week kan de hond volledig op Lime Tree Brox staan.
Om de overgang naar de nieuwe voeding te vergemakkelijken, kun je je hond ook eerst 2 dagen vers vlees geven. Na deze dagen kun je zonder problemen overstappen op Lime Tree Brox. Aangezien deze brokken veel vlees bevatten, is het ook goed te combineren met vers vlees. Ons advies is dan wel om een “ vers vlees dag” of een “ brokken dag” te doen. Het vlees mengen met brokken heeft niet onze voorkeur.
Ja dat kan! Wanneer pups de grootste groei gehad hebben en bijna toe zijn aan volwassen voer, zullen minder nodig hebben van de hoogwaardige puppybrokken. Een hond regelt dit meestal vanzelf en zal door minder, langzamer of met lange tanden te eten dit aangeven. Dan kan er langzaam overgegaan worden op volwassen voeding.
Gelukkig kunnen we zeggen dat dit maar heel weinig voor komt, maar we willen hierin wel eerlijk zijn. Soms kan het zo zijn dat het spijsverteringsstelsel van jouw hond moeite blijft houden met onze brok. Betekend niet dat onze brok niet goed is. Niet alles wat voor honden gemaakt wordt past ook goed bij iedere hond. Dat is een wezenlijk verschil. Net zoals het bij mij zo kan zijn dat ik ergens op reageer en jij dit wel goed kan verteren.
Maar er is wel een groep honden die meer reageert. Honden die herplaatst zijn uit bijvoorbeeld het buitenland en zeer weinig eten hebben gekregen, of ander eten dan dat wij hier gewend zijn, hebben dan ook een spijsverteringsstelsel die niet goed overweg kan met zo’n rijke zuivere voeding. Van Junk food naar Super Food. De organen, darmen moeten hier erg aan wennen, en dan is deze stap ineens teveel. Deze honden moet je stap voor stap laten wennen aan een goede voeding. Dit kan ook voorkomen bij honden die heel ziek zijn geweest en moeten herstellen.
Dat klopt! Vers vlees bestaat voor ongeveer 70% uit vocht. Dat wordt helemaal opgenomen in het lichaam. Daarom drinken honden die op vers vlees staan ook minder water als honden die brokken krijgen. Wat overblijft aan vlees wordt goed opgenomen door de hond en resulteert in heel weinig ontlasting.
Dat kan kloppen. De stofwisseling moet wennen aan een veranderd verteringsproces, en dit veroorzaakt de toename van het water drinken. Het heeft niets te maken met zoutgehalte. Aan onze brokken wordt namelijk geen zout toegevoegd. Wanneer er teveel water ineens gedronken wordt, direct na het eten van de brokken, kan het voorkomen dat er een klein beetje water weer uitgespuugd wordt. Dit zal na het wennen over moeten gaan.
Wanneer er, direct na het eten van de brokken teveel water ineens gedronken wordt, kan het voorkomen dat er na verloop van tijd een klein beetje water weer uitgespuugd wordt. Dit komt omdat de brokken geheel uit elkaar vallen tijdens de vertering, en de hoeveelheid water dan net teveel kan zijn in de maag. Het wil soms helpen om in het begin de brokken even te mengen met iets water om de overgang te vergemakkelijken.
Onze brokken bestaan uit hoogwaardige en zuivere grondstoffen waardoor de voedingswaarde per brok hoog is. Ondanks het hanteren van het voedingsschema kan het voorkomen dat de gegeven hoeveelheden teveel zijn. Jouw hond zal dit zelf gaan corrigeren door minder te gaan eten, of te stoppen met eten. Ons advies: weeg de brokken zorgvuldig af en hou de minimale hoeveelheid aan. Wanneer jouw hond teveel krijgt van onze brokken, zal de ontlasting ook meer worden of wat dunner. Geef dan gerust wat minder. Ontlasting mag max. 2x per dag zijn.