Dierlijke eiwitten

Onze meest waardevolle grondstoffen

Kip, kalkoen & zalm

Dierlijke eiwitten zijn goed voor onze hond. Dat weten we inmiddels allemaal. En daarom is dat ook de basis van onze brokken. Ze bevatten van nature hoogwaardige eiwitten, vetten, vitamines en mineralen.  Belangrijke voedingsstoffen die nodig zijn om een goede gezondheid van de hond te kunnen behouden.

Deze voedingsstoffen willen wij optimaal benutten zodat er weinig verloren gaat. Daarom gebruiken wij gedehydreerd vlees ( gedroogd vlees) en maken wij geen gebruik van vers vlees in de productie van onze brokken.

Waarom geen vers vlees?


Vers vlees heeft namelijk een vochtpercentage van rond de 70%.  Vocht levert geen waardevolle voedingsstof voor de hond, en zal tijdens het productieproces ook volledig verdampen.  Om het met elkaar te vergelijken zouden we ongeveer 3x zoveel vers vlees moeten gebruiken om aan dezelfde voedingswaardes te komen die een hond nodig heeft, dan wanneer we de gedroogde geconcentreerde vleesvorm gebruiken. Naast dat het de brok dan erg kostbaar zou maken, zouden we het milieu ook extra gaan belasten omdat er meer vlees nodig is.  Onnodig dus.

Voor de productie van hondenvoeding zijn strenge eisen verbonden die moeten voldoen aan de Europese wetgeving. Dat betekend dat de productie van de dierlijke eiwitten, maar ook de verwerking daarvan, onder strenge controles vallen. En op deze manier kwaliteit gegarandeerd blijft. Wij gebruiken alleen maar de zuivere delen van het vlees zoals spiervlees en de organen hart, lever en de nieren. Sommige delen van het karkas gebruiken we voor een natuurlijke bron van calcium. Zieke dieren of slecht verteerbare delen van het dier worden bij ons niet verwerkt. Net zoals het maag-darmkanaal met inhoud niet gebruikt wordt.

Heb je nog een vraag over 

onze goede hondenbrokken?

Kijk dan bij onze meest gestelde vragen!