Diarree bij je hond

Diarree bij je hond.

Artikelen in Diarree bij je hond

Als de ontlasting van je hond te zacht is om op te rapen en natter is dan normaal, wordt dit vaak aangeduid als diarree. Het is niet ongewoon dat honden af en toe last hebben van diarree, en het hoeft niet altijd iets ernstigs te betekenen. In veel gevallen kan een zachte ontlasting wijzen op de aanwezigheid van parasieten, ontstekingen of bacteriën bij je hond. 

Diarree kan acuut ontstaan of in chronische vorm zijn. In de acute fase betreft het vaak een virus of iets verkeerds gegeten van de hond en zal binnen enkele dagen verdwijnen. Het geven van kleine beetjes voeding of gekookte rijst kan hierbij helpen om de diarree te verminderen. 

De chronische vorm kan ontstaan door een beschadiging aan het darmslijmvlies of door regelmatige inname van voedingsstoffen die een negatief effect hebben op de algehele spijsvertering.  Zorg voor natuurlijke voeding zonder tarwegranen aangezien veel overgevoeligheden van honden ontstaan door het slecht kunnen verteren van tarwegranen in de darm van honden.