Havermout, bruine rijst en mais.

Waardevolle koolhydraten in onze goede hondenbrokken!

Zuivere koolhydraatbronnen

In veel brokken worden nog tarwegranen gebruikt als koolhydraatbron. Maar bewezen is dat het spijsverteringstelsel van honden niet goed overweg kan met tarwegranen. Een hond kan hierdoor veel klachten ontwikkelen zoals jeuk, allergie, diarree en verharen. Wij hebben daarom bewust gekozen om geen goedkope tarwegranen te gebruiken, maar onze brokken Glutenvrij te maken.


Wij gebruiken een combinatie van drie mooie, zuivere koolhydraatbronnen: bruine rijst, haver en mais. Bewust een combinatie omdat ze alle drie mooie voedingswaardes hebben die elk een waardevolle bijdragen leveren aan de gezondheid van onze hond. Tevens gebruiken wij ontsloten granen. Dat betekend dat we de granen voorbewerken zodat de hond ze makkelijker kan verteren.  Wanneer een wolf in het wild een prooi vangt, eet hij als eerste de maag met inhoud op. En hierin zitten ook de granen / zaden die het prooidier zelf gegeten heeft. Daardoor heeft de maag ze al voorbewerkt, en heeft de wolf geen problemen met het verteren hiervan. Door ontsloten granen te gebruiken, hebben we dit proces nagemaakt.

Havermout

Haver is een prachtig oer-graan dat wij graag gebruiken.  Het bevat een natuurlijke bron van vitamines en mineralen en  Beta-glucanen. Beta-glucanen zorgen voor een verbetering van het immuunsysteem, hart -en bloedvatenstelsel van de hond.

Doordat de havermout ontsloten is bestaat het uit verteerbare en niet verteerbare vezels.  Deze vezels zorgen voor een positieve groei van de goede darmbacteriën waardoor de darmflora verbeterd wordt. Havermout staat bekend om zijn langdurige verzadigingsgevoel en het reguleren van een stabiel bloedsuikerspiegel.  Ideaal voor honden die altijd honger hebben. 

Bruine rijst

Rijst is een belangrijke bron van ijzer, fosfor, magnesium en vitamines B. Er bestaan verschillende soorten rijst: witte en bruine. Waarbij witte rijst ongeveer dezelfde is als bruine rijst. Het verschil zit hem in het vliesje. Bij witte rijst wordt dat eraf geslepen, bij bruine rijst blijft het vlies er gewoon aan. Extra vezels dus.

Nog een verschil tussen witte en bruine rijst is de hoeveelheid vezels. Daarvan heeft bruine rijst er meer, waardoor de voedingswaarde ook hoger ligt. Vezels zijn onder meer belangrijk voor een goede spijsvertering en een verzadigd gevoel naar de maaltijd. ( zie haver).

Bruine rijst bevat vitamine B1, B2 en B6. Die zijn belangrijk voor de stofwisseling van je hond.  Daarnaast heeft het een goede werking op het zenuwstelsel. Bruine rijst bevat meer B-vitamines dan witte. En dat niet alleen, er zitten ook meer mineralen als fosfor, jodium en mangaan in. Daarom hebben wij bewust gekozen voor bruine rijst!

Mais

Mais bevat van nature suikers en zetmeel en is licht verteerbaar. Het is een belangrijke koolhydratenbron die er voor zorgt dat jouw hond voldoende energie krijgt.