Onze krachtpatser

Dierlijke eiwitten zijn goed voor onze hond. Dat weten we inmiddels allemaal. Ze bevatten van nature hoogwaardige eiwitten, vetten, vitamines en mineralen.  Belangrijke voedingsstoffen die nodig zijn om een goede gezondheid van de hond te kunnen behouden.

Deze voedingsstoffen willen wij optimaal benutten zodat er weinig verloren gaat. Daarom gebruiken wij gedehydreerd vlees ( gedroogd vlees) en maken wij geen gebruik van vers vlees in de productie van onze brokken.

Vers vlees heeft namelijk een vochtpercentage van rond de 70%.  Vocht levert geen waardevolle voedingsstof voor de hond, en zal tijdens het productieproces ook volledig verdampen.  Om het met elkaar te vergelijken zouden we ongeveer 3x zoveel vers vlees moeten gebruiken om aan dezelfde voedingswaardes te komen die een hond nodig heeft, dan wanneer we de gedroogde geconcentreerde vleesvorm gebruiken. Naast dat het de brok dan erg kostbaar zou maken, zouden we het milieu ook extra gaan belasten omdat er meer vlees nodig is.  Onnodig dus

Voor de productie van hondenvoeding zijn strenge eisen verbonden die moeten voldoen aan de Europese wetgeving. Dat betekend dat de productie van het vlees maar ook de verwerking daarvan, onder strenge controles vallen. En zo kwaliteit gegarandeerd blijft. Wij gebruiken alleen maar de zuivere delen van het vlees zoals spiervlees en de organen hart, lever en de nieren. Sommige delen van het karkas gebruiken we voor een natuurlijke bron van calcium. Zieke dieren of slecht verteerbare delen van het dier worden bij ons niet verwerkt. Net zoals het maag-darmkanaal met inhoud niet gebruikt wordt.

Tarwegranen

In veel brokken worden nog tarwegranen gebruikt als koolhydraatbron. Maar bewezen is dat het spijsverteringstelsel van honden niet goed overweg kan met tarwegranen. Een hond kan hierdoor veel klachten ontwikkelen zoals jeuk, allergie, diarree en verharen. Wij hebben daarom bewust gekozen om geen goedkope tarwegranen te gebruiken, maar onze brokken Glutenvrij te maken.


Wij gebruiken een combinatie van drie mooie, zuivere koolhydraatbronnen: bruine rijst, haver en mais. Bewust een combinatie omdat ze alle drie mooie voedingswaardes hebben die een waardevolle bijdragen leveren aan de gezondheid van onze hond. Tevens zijn onze granen ontsloten. Dat betekent dat we de granen voorbewerken zodat de hond ze makkelijker kan verteren.  Wanneer een wolf in het wild een prooi vangt, eet hij als eerste de maag met inhoud op. En hierin zitten ook de granen / zaden die het prooidier zelf gegeten heeft. Daardoor heeft de maag ze al voorbewerkt, en heeft de wolf geen problemen met het verteren hiervan. Door ontsloten granen te gebruiken, hebben we dit proces nagemaakt.

Havermout

Haver is een prachtig oer-graan dat wij graag gebruiken.  Het bevat een natuurlijke bron van vitamines en mineralen en  Beta-glucanen. Beta-glucanen zorgen voor een verbetering van het immuunsysteem, hart -en bloedvatenstelsel van de hond.

Doordat de havermout ontsloten is bestaat het uit verteerbare en niet verteerbare vezels.  Deze vezels zorgen voor een positieve groei van de goede darmbacteriën waardoor de darmflora verbetert wordt. Havermout staat bekend om zijn langdurige verzadigingsgevoel en het reguleren van een stabiel bloedsuikerspiegel.  Ideaal voor honden die altijd honger hebben. 

Bruine rijst

Rijst is een belangrijke bron van ijzer, fosfor, magnesium en vitamines B. Er bestaan verschillende soorten rijst: witte en bruine. Waarbij witte rijst ongeveer dezelfde is als bruine rijst. Het verschil zit hem in het vliesje. Bij witte rijst wordt dat eraf geslepen, bij bruine rijst blijft het vlies er gewoon aan. Extra vezels dus.

Nog een verschil tussen witte en bruine rijst is de hoeveelheid vezels. Daarvan heeft bruine rijst er meer, waardoor de voedingswaarde ook hoger ligt. Vezels zijn onder meer belangrijk voor een goede spijsvertering en een verzadigd gevoel naar de maaltijd. ( zie haver).

Bruine rijst bevat vitamine B1, B2 en B6. Die zijn belangrijk voor de stofwisseling van je hond.  Daarnaast heeft het een goede werking op het zenuwstelsel. Bruine rijst bevat meer B-vitamines dan witte. En dat niet alleen, er zitten ook meer mineralen als fosfor, jodium en mangaan in. Daarom hebben wij bewust gekozen voor bruine rijst.

De kracht van de natuur

Wanneer je de heilzame werking weet van de verschillende natuurlijke ingrediënten, die wij extra hebben toegevoegd aan Lime Tree Brox, snap je direct waarom wij deze extra hebben toegevoegd.  De kracht van de natuur gecombineerd met de goede eigenschappen van alleen de beste en zuiverste grondstoffen. 

Cranberry's

Zijn een natuurlijke bron van vitamine C en rijk aan antioxidanten. Antioxidanten kunnen schade aan celmembranen herstellen en kwaadaardige cellen vernietigen. Hierdoor worden ontstekingen in het lichaam tegen gegaan en wordt het immuunsysteem versterkt.

Cranberry staat ook vooral bekend om zijn werking in het voorkomen van infecties van de blaas en de urinewegen.  Deze bron van natuurlijke vitamine C draagt bij aan een goede weerstand.

Brandnetel

Brandnetel staat in de natuurlijke kruidengeneeskunde beroemd om zijn vele helende eigenschappen. Dit komt door de vitaminen A, C, B1, B2, B5, B11(foliumzuur), E en K.  Brandnetel is zeer goed voor de huid. Het voorkomt en herstelt huiduitslag en huidontstekingen. Brandnetel heeft een positieve werking op allerlei reacties van allergieën van huisstofmijt en hooikoorts. Tevens heeft brandnetel een heilzame en verzachtende werking op de spijsvertering.

Peterselie

Peterselie helpt het immuunsysteem te verbeteren. De werking van de nieren, blaas en lever worden versterkt waardoor ze beter gaan functioneren. Het zorgt voor afvoer van toxische stoffen op milde wijze. Tevens draagt Peterselie op een positieve manier bij aan de spijsvertering in de maag.

Het bevat veel ijzer en zorgt voor de aanmaak van meer rode bloedlichaampjes in het bloed waardoor de kans op bloedarmoede verkleind wordt.

Omega 3-vetzuren

Omega 3-vetzuren zijn onmisbaar voor een goede gezondheid van jouw hond. Wanneer een hond te weinig bruikbare omega 3-vetzuren binnenkrijgt, heeft dat gevolgen voor het hele lichaam. 

Een tekort aan omega 3-vetzuren kan bijdragen aan bijvoorbeeld huidproblemen, darmproblemen, diverse allergieën,  hart en vaat problemen, diverse ontstekingsreacties.

Omega 3 vetzuren zijn essentiële vetzuren.  Dat wil zeggen dat honden deze niet zelf kunnen aanmaken. Ze zullen dus toegevoegd moeten worden. Lime Tree Brox bevat zuivere zalmolie als natuurlijke bron van Omega 3 vetzuren. 

Pre- en probiotica

In onze brokken zitten veel plantaardige vezels verwerkt. Zowel verteerbare als onverteerbare vezels. Deze hebben een positief effect op een gunstige darmflora. In de darm bevinden zich goede en slechte darmbacteriën. Het spreekt voor zich wanneer er van de slechte darmbacteriën er meer zijn als van de goede darmbacteriën ( bijvoorbeeld door stress of Giardia)  de hond langzaam ziek wordt. Hoe meer goede darmbacteriën dus, hoe beter de darmwerking en hoe gezonder de hond wordt! 

Pre-biotica die gebruikt wordt in Lime Tree Brox zijn de plantaardige vezels uit havermout, bruine rijst en cranberry. Pre-biotica is eigenlijk de voeding voor de goede darmbacteriën. Pas wanneer deze goede darmbacteriën de goede voeding krijgen, kunnen ze zich vermeerderen.  

Pro-biotica zijn de goede darmbacteriën die extra worden toegevoegd in onze brokken. Omdat deze Pro-biotica van hoogwaardige kwaliteit is, en onze brokken bij een lage temperatuur geproduceerd ondervindt deze Pro-biotica weinig schade van het productieproces en blijven de goede kwaliteiten van deze Pro-biotica behouden.

Pas wanneer je investeert in voeding in plaats van vulling, bespaar je wat je lief is!

Een gezonde binnenkant is een gezonde buitenkant.

Goede hondenbrokken hebben een naam: Lime Tree Brox

Wij begrijpen wat jouw hond nodig heeft. De natuurlijke en verantwoorde zuivere grondstoffen, waarvan we weten dat ze positief bijdragen aan het levensgeluk en vitaliteit van jouw hond, komen samen in onze goede hondenbrokken. Gebaseerd op de filosofie dat een goede gezondheid begint bij gezonde darmen! De unieke formule van Lime Tree Brox is speciaal hiervoor ontwikkeld in samenwerking met nutritionisten, fokkers en professionele hondenliefhebbers.